Dünyanın dört bir yanında, içerdiği lezzetlerle öne çıkarken aynı zamanda şifa kaynağı yemekler mevcut. Bunlardan biri de, Güney Kore yemek kültürünün en popüler seçeneklerinden biri olan kimchi. Kimchi nedir sorusuna en temel yanıt olarak turşu türünde bir garnitür denebilecek kimchi, birçok yemeğin yanında tercih edilebilen bir lezzettir. İçeriğinde lahananın yer aldığı kimchi’de aynı zamanda kırmızı biber ve çeşitli sebzeler de yer alabiliyor. Kimchi, bazı yemeklerin yanında garnitür olarak tercih edilse de, ana yemek olarak da tüketilebiliyor. İnsan vücudu için faydalı bakteriler olan probiyotikler açısından çok zengin olan kimchi, sağlığa faydalı olması açısından da tüketilmektedir.
Kimchi faydaları nelerdir?Fermente edilen bir geleneksel besin kaynağı olan kimchi, oldukça faydalı bir doğal besin kaynağıdır. Kimchi, laktik asit bakterileri (LAB) ile fermente edilir ve bu da, sağlık için faydalı olduğu bilinen dost bakteriler açısından kimchi’yi popüler kılmaktadır. Yoğurt gibi fermente edilmiş gıdalarda da yer alan probiyotik bakterilerin yoğun olması, kimchi’yi sağlık açısından faydalı kılmaktadır. Kimchi’nin hazırlanması esnasında pişirme teknikleri, sebzelerin ve ek malzemelerin besin öğelerini korumasını sağlamaktadır. Kimchi faydaları nelerdir sorusunun yanıtları ise şu şekilde verilebilir:
● Kimchi, içeriğinde bulunan önemli doğal besin kaynaklarından ötürü bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkiye sahiptir. Kimchi bunun dışında kansere karşı koruyucu ve kan kolesterolünü düşürücü etki de sunar.
● Fermente edilmiş bir besin kaynağı olduğu için kimchi, vücuttaki toksinlerin arınma sürecini de desteklemektedir.
● Hazırlama sürecinde, kimchi içindeki besin maddeleri parçalanmış bir yapıya sahip olur. Bu da besin kaynağının sindirimini kolaylaştıran bir etki sunar.
● Kimchi içinde yer alan L.Plantarum yapısı, bağırsaklarda hastalıklara yol açabilen bakterilerin gelişimini önleyen bir özelliğe sahiptir. Tehlikeli bakterilerin kana karışarak hastalığa yol açmasına engel olan L.Plantarum, immun sisteminin önemli bir parçasıdır.
● Probiyotik organizma açısından çok zengin olan kimchi, kolesterolün kontrol edilmesinde etkili bir besindir.
Kimchi içeriğinde hangi doğal lezzetleri barındırıyor?Sebzenin yanı sıra, farklı lezzetler açısından da zengin bir yemek olan kimchi, içeriğinde oldukça farklı tatlar sunuyor. Ülkemizde kimçi olarak da bilinen lezzet, dünyada gimchi ve kimchee isimleriyle de biliniyor. Geleneksel Kore kültürünün önemli bir parçası olan kimchi’nin kelime anlamı, sıvıda bekletilmiş sebze demektir. Kimchi malzemelerine geldiğimizde, sebzelerin ve aroma verici baharatların ön planda olduğu görülebilir. Bununla birlikte kimchi içinde çeşitli deniz ürünlerine de yer verilmektedir. Kimchi’nin ana malzemesi ise Çin lahanasıdır. Kimchi’de en yaygın olarak kullanılan malzemeler arasında Çin lahanası dışında turp, soğan, havuç, sarımsak, biber, zencefil yer almaktadır. Buna ek olarak aroma verici lezzetler içinde bal, balık sosu ve tuz da kimchi’nin esas malzemeleri içinde bulunmaktadır. Kimchi’nin içeriğinde balık bulunabildiği için, deniz mahsüllerine karşı alerjiye sahip olanlar, kimchi tüketirken içeriği kontrol etmelidir. Glutensiz
beslenen kişiler ve veganlar için özel içeriğe sahip kimchi’ler de söz konusudur.
Türkiye’de kimchi satan yerlerKimchi, geleneksel Kore yemeği olmasına karşın Türkiye’de N2Life bünyesinde bulabileceğiniz bir faydalı doğal besin kaynağıdır. Probiyotik turşu olarak da bilinen kimchi satan yerler içinde, N2Life olarak hem geniş ürün seçenekleri sunuyor, hem de en uygun fiyatlarla müşterilerimiz için en kaliteli ürünleri sağlıyoruz. Kimchi sipariş verilebilecek online satış sitemizde klasik kimchi ve vegan kimchi seçeneklerini keşfedebilirsiniz. Bağışıklık güçlendirici bir besin kaynağı olan kimchi’de, sunduğumuz tüm ürünler özenle fermente edilmiş ve içerik açısından zengin ürünlerdir. Vegan beslenmeye uygun vegan kimchi’nin yanı sıra deniz mahsülü içerikli klasik kimchi ile, Kore’nin geleneksel lezzetini Türkiye’de sunuyoruz.