Fermente Zencefil Gazozu

Zencefil Gazoz Mayası




2 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil 


2 tatlı kaşığı şeker


1/2 litre içme suyu 




Malzemeleri bir kavanoza aktarın.Kavanozu streç filmle kapatarak serin ve ışık almayan bir yerde beklemeye bırakın.24 saat geçtikten sonra yani ikinci gün kavanozun içine 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi ile 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın.Üçüncü,dördüncü ve beşinci günlerde de bu işlemi tekrar edin.Beşinci günden itibaren kavanozun üzerinde baloncuklar belirmelidir.Yedinci gün artık gazoz için maya hazır hale gelir.Sıra gazoz yapımında…






1/2 su bardağı gazoz mayası


5 adet limon suyu


1.5 su bardağı kefir altı suyu


3-4 yemek kaşığı bal




Bir kavanozda zencefilli gazoz mayasını , limon suyunu , kefir altı suyunu ve balı iyice karıştırın , tadına bakın.Bal miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.Zencefilli gazozunu hazır.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra içebilirsiniz.Kalan zencefil mayasını buzdolabına kaldırın.Her gün mayanızı 1 tatlı kaşığı zencefil ve 1 yemek kaşığı şekerle besleyin.Bitince yenisini hazırlayın.




Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Doğal Probiyotik Mikrobiyota Fermente Gıdalar Probiyotik Besinler En Pratik Tarifler
Kampanya ve Fırsatlardan
Haberdar olun !
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.