Fermente Zencefil Gazozu
Zencefil Gazoz Mayası
2 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 tatlı kaşığı şeker
1/2 litre içme suyu
Malzemeleri bir kavanoza aktarın.Kavanozu streç filmle kapatarak serin ve ışık almayan bir yerde beklemeye bırakın.24 saat geçtikten sonra yani ikinci gün kavanozun içine 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi ile 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın.Üçüncü,dördüncü ve beşinci günlerde de bu işlemi tekrar edin.Beşinci günden itibaren kavanozun üzerinde baloncuklar belirmelidir.Yedinci gün artık gazoz için maya hazır hale gelir.Sıra gazoz yapımında…
1/2 su bardağı gazoz mayası
5 adet limon suyu
1.5 su bardağı kefir altı suyu
3-4 yemek kaşığı bal
Bir kavanozda zencefilli gazoz mayasını , limon suyunu , kefir altı suyunu ve balı iyice karıştırın , tadına bakın.Bal miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.Zencefilli gazozunu hazır.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra içebilirsiniz.Kalan zencefil mayasını buzdolabına kaldırın.Her gün mayanızı 1 tatlı kaşığı zencefil ve 1 yemek kaşığı şekerle besleyin.Bitince yenisini hazırlayın.