Probiyotik Gıdalar Nelerdir?

Probiyotik Gıdalar

Probiyotik gıdalar En iyi probiyotik kaynağı yoğurttur. Çeşitli markalar vardır ve içlerindeki bakteri türleri farklılık gösterir. Genel olarak konuşursak, yoğurt en değerli probiyotik gıdalardan biri olarak kabul edilir. Belirli bir ürünün CFU sayısını gösteren bir etiket, üründe kaç tane koloni oluşturan birim bulunduğunu size söyleyecektir. Canlı kültürlerden yapılan yoğurdu seçin. Market yoğurtlarında bulunanlardan daha faydalı bakteri içerirler.

Kimchi Nedir?

Başka bir probiyotik gıda, çeşitli tatlarda bulunan kimchi'dir. Lezzetli bir alternatif olan Kimchi, doğal bir protein ve canlı kültür kaynağıdır. Dilerseniz evde de yapabilirsiniz. Ayrıca tatlılarda veya tuzlu yemeklerde bir bileşen olarak kullanabilirsiniz. Çok yönlüdür ve yerel bakkalınızda bulmak kolaydır. Günlük diyetinizde bir bileşen olarak denemeniz şiddetle tavsiye edilir.

Fermente Gıdalar

Bir başka iyi probiyotik kaynağı da fermente gıdalardır. Turşu harika bir probiyotik kaynağıdır. Organik ürünler satın aldığınızdan emin olun. Organik ürün bulamıyorsanız, yerel pazarınızdan turşu almayı deneyin. Zeytin aynı zamanda harika bir probiyotik kaynağıdır. Sadece faydalarını azaltacak sodyum benzoat içermediğinden emin olun. Ayrıca zeytin seçerken organik gıdalara baktığınızdan emin olun.

Probiyotik Kefir nedir?

Kefir, bir başka büyük probiyotik kaynağıdır. Birçok farklı marka ve aromada bulabilirsiniz. Sade kefir, canlı probiyotikler içerdiği için harika bir seçenektir. Bir süt ürünüdür ve az yağlıdır. Tek bir porsiyon sade kefir sağlık yararları ile doludur. Bu kefirin küçük bir kısmı her gün yenebilir. Kefir başka bir probiyotik besindir. Kefir, lezzetli lezzetinin yanı sıra canlı kültürler içerir ve marketlerde kolayca bulunur.

Sade yoğurt yemeyi sevmiyorsanız, daha yoğun bir lezzet için en sevdiğiniz yemeklere birkaç kaşık eklemeyi düşünün. Favori tariflerinize eklenebilir ve harika bir protein kaynağıdır. En sevdiğiniz tuzlu veya tatlı yemeklerinize de ekleyebilirsiniz. Yoğurdun yanı sıra kefir yemek pişirmede de kullanılabilir.

Aslında kefir, probiyotik gıdaların en çok yönlü ve sağlıklı olanlarından biridir. Probiyotik yiyecekleri favori tariflerinize ekleyebilirsiniz. Doğru yoğurt, haftalık rotasyonunuza ekstra lezzet ve çeşitlilik katabilir. Süzme peynir, yemekler için harika bir seçimdir ve çok yönlüdür. Tuzlu veya tatlı yemeklere eklenebilir. Kalsiyum açısından da zengindir ve harika bir probiyotik kaynağıdır. Bu yiyecekleri diyetinize dahil etmek kolaydır. Bunlar harika bir kalsiyum kaynağıdır ve mükemmel bir probiyotik kaynağıdır.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Doğal Probiyotik Mikrobiyota Fermente Gıdalar Probiyotik Besinler En Pratik Tarifler
Kampanya ve Fırsatlardan
Haberdar olun !
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.