Organik Turşu Suyu Nedir, Faydaları Nelerdir?
Organik Turşu Suyu Nedir, Faydaları Nelerdir?
Turşu, dünyanın en eski doğal besin kaynaklarından biridir. Eski dönemlerde turşu, sebze ve meyvelerin uzun süre kullanılabilmesi için yapılırdı. Fermantasyon yöntemi ile, doğal besinlerin tazeliklerini korumasını sağlayan turşu ile, besin değerleri de korunmaktadır. Organik turşu, turşunun fermente olması için lakto bakterilerin etkin olduğu hazırlama metodunu içerir. Bağırsakların ve tüm vücudun sağlıklı olması için tercih edilebilen turşu, içerdiği yüksek probiyotik bakteri değerleri ile sık tüketilmesi gereken ürünler arasındadır. Organik turşu, ev yapımı yoğurt ve ekşi mayalı
ekmeklerde olduğu gibi, fermente edilen bir yapı olduğu için birçok fayda sağlar. Hem çeşitli turşu türleri, hem de turşu suyu faydaları açısından çok zengindir.
Turşunun faydaları nelerdir?
Sağlıklı ve dengeli beslenmede, vücudun bağışıklık sistemini korumak için mutlaka öğünlerde yer verilmesi gereken turşunun faydaları saymakla bitmiyor. Turşu ve turşu suyu faydaları içinde öne çıkanlar şu şekilde sıralanabilir:
● Turşu, içerdiği yüksek probiyotik içerik nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve birçok hastalığa karşı vücudu korur.
● Turşunun içeriğinde yer alan yapılar, bağırsakların K vitamini sentezine destek verir. Turşu aynı zamanda B grubu vitaminleri için de katkı sağlamaktadır.
● Vücut iltihaplarının daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayan turşu, iltihapların atılmasını sağlar.
● Sindirimi destekleyen turşu, bağırsakların çalışması üzerinde olumlu etki sahibidir.
● Bağırsaklardaki bakteri florasında, dost bakteriler olarak adlandırılan probiyotik bakterilerin artmasını sağlayan turşu, bağırsak hastalıklarına karşı önerilmektedir.
● Turşunun barındırdığı tiamin yapısı, hafızayı güçlendirirken aynı zamanda depresyona karşı etkili bir yapıdır.
Farklı sebze ve meyveler kullanılarak elde edilebilen turşu, lezzetli tadının yanı sıra, birçok hastalığa karşı vücudu koruyan önemli bir besin kaynağıdır.
En sevilen turşu çeşitleri
Doğal besinlerin fermantasyon metodu ile hazırlandığı turşu, hazırlanma biçimi bakımından her türünde yoğun bir probiyotik içeriğe sahiptir. Bununla birlikte turşu çeşitleri, farklı damak tatlarına hitap edebilen ve farklı özellikler sunabilen yapıya sahiptir. Turşu siparişi verirken dikkat edilecek önemli konulardan biri, turşu çeşidinden ziyade organik olmasıdır. Organik turşu, geleneksel üretim tekniklerine bağlı olarak hazırlanmış turşudur ve besin değerleri açısından klasik market turşularına göre daha zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve birçok hastalığa karşı vücudu koruyan turşu çeşitlerinde, N2Life en kaliteli organik ürünleri sunuyor. N2Life üzerinden turşu siparişi vermeyi düşünenler için sunulan alternatifler ise şu şekilde:
● N2 zerdeçallı zencefil turşu
● N2 pancarlı zencefil turşu
● N2 organik mor lahana & havuç turşusu
● N2 organik acılı soğan turşusu
● N2 organik pancarlı kırmızı soğan turşusu
Organik ve sağlıklı besin kaynaklarının yer aldığı N2Life’ta, turşu çeşitlerinin yanında, turşu gibi fermente bir şekilde üretilmiş ve probiyotik açısından zengin kimchi seçenekleri de yer alıyor. Turşu siparişi verirken, aynı zamanda Güney Kore’nin geleneksel lezzetlerinden olan ve turşuyla benzerlikleri bulunan kimchi’yi de denemek isteyebilirsiniz.
Sebzelerin fermente edilerek hazırlandığı ve probiyotik laktik asit bakterileri içeren Kore yemeği kimchi içinde Çin lahanası, zencefil, sarımsak, turp ve havuç gibi faydalı besinler bulunmaktadır. Balık sosu gibi deniz ürünleri içerebilen kimchi’de aynı zamanda vegan alternatifler de yer alıyor.
Turşu, kimchi ve probiyotik besinler açısından zengin tonik gibi ürün seçenekleriyle N2Life, sağlığınız için en önemli faydaları sunan doğal besin kaynaklarını sofralarınıza getiriyor.